Ženy v rytme ZUMBY

10.06.2011 18:00

Ženy v rytme ZUMBY
 

    ...je názov akcie, ktorá sa konala v ľubeľskom kultúrnom dome v piatok 10. júna 2011 so začiatkom o 18.00 hod. Zaplnený tanečný parket, kde sa stretlo približne 60 žien a dievčat všetkých vekových kategórií, kopíroval pohyby v štýle zumby troch cvičiteľov na pódiu.

    Akciu, na ktorej sa zúčastnili ženy so záujmom o zumbu nielen z Ľubele, ale aj z Dúbravy, Liptovských Kľačian, Liptovských Vlách a Bobrovca, otvoril Ing. Erik Gemzický, PhD., ktorý ju po celý večer moderátorsky sprevádzal. Úvodný vstup patril triu- Vierka Bubniaková, Erik Gemzický a Janko Durný, ktoré v nočných košeliach predviedlo humorne ladenú zumbu ako rannú rozcvičku. Po rozcvičke už nasledoval prvý blok zumby, ktorú predcvičovala Gabriela Barkóciová- cvičiteľka z Dúbravy. Viac než hodinové cvičenie vystriedala prestávka, počas ktorej si prítomní mohli nielen oddýchnuť, ale potešiť sa aj cenami z tomboly. Po prvej časti losovania tomboly nasledoval druhý blok zumby pod cvičiteľskou taktovkou Ing. Róberta Szolnokiho- diplomovaného učiteľa tanca. Po jeho rôznorodých a zaujímavých choreografiách opäť nasledovala prestávka určená druhej časti losovania tomboly. Po odovzdaní poslednej tombolovej ceny výherkyni sa ženy opäť pripravili na plochu tanečného parketu, aby koncentrovali svoje sily na tretiu- záverečnú časť cvičenia zumby pod vedením domácej cvičiteľky Vierky Bubniakovej. Približne o 21.30 hod. ukončili ženy cvičenie v rytme zumby spoločnou fotografiou. Hlavnej organizátorke akcie a zároveň predsedníčke Únie žien Slovenska v Ľubeli- Vierke Bubniakovej adresovala svoje poďakovanie starostka obce Liptovské Kľačany- Vierka Tomčíková. Po trojhodinovom cvičení si ženy potrebovali doplniť nielen tekutiny, ale mohli si pochutnať aj na skvelých zeleninových a ovocných šalátoch.

    Spokojnosť s podujatím prejavovali tak organizátori- členky výboru Únie žien Slovenska v Ľubeli a Miestneho spolku SČK v Liptovských Kľačanoch, ako aj všetky prítomné ženy, ktoré opúšťali priestory kultúrneho domu s nadšením a odhodlaním zúčastniť sa takéhoto podujatia aj v budúcnosti.