Vienočné trhy

11.12.2011 14:00

Trhy opäť spríjemnili predvianočný čas

    Sála kultúrneho domu zaplnená množstvom vianočných ozdôb, rôznych dekorácií, bytových doplnkov, medu, oblátok, medovníčkových výtvorov a mnohých ďalších drobností dávala všetkým prítomným najavo, že sa opäť blížia vianočné sviatky. Predvianočnú atmosféru znásobovala aj vôňa chutných zákuskov a koláčikov v improvizovanej cukrárni, a znejúce vianočné koledy. Aj také boli vianočné trhy, ktoré sa konali 11. decembra 2011 so začiatkom o 14. hodine. Už tradične sa na nich organizátorsky podieľali Základná škola s materskou školou v Ľubeli- a najmä 9.A trieda a jej triedna pani učiteľka Mgr. Erika Miklášová, Obecný úrad a miestna organizácia Únie žien Slovenska.
   Vianočné trhy otvorili príhovory Mgr. Eriky Miklášovej a starostu obce PhDr. Milana Kubíka, po ktorých žiaci tunajšej školy prezentovali krátky kultúrny program.
   Potom už nasledovala pravá trhová „trma-vrma“ približne do 17. hodiny. Výtvory žiakov, ich rodičov a pani učiteľky Miklášovej, ako aj spomínané cukrovinky, sa predávali za symbolické ceny, pričom výťažok z akcie využijú deviataci na rozlúčkový večierok v závere školského roka.