5. ročník SÚŤAŽE VO VARENÍ GULÁŠU

10.08.2013 11:00

5. ročník SÚŤAŽE VO VARENÍ GULÁŠU

    Únia žien v Ľubeli už po piatykrát zorganizovala v spolupráci s Obecným úradom Ľubeľa „Súťaž vo varení gulášu“.

    Súťažiť sa začalo v sobotu 10. augusta na futbalovom ihrisku. Očakávali sme po minuloročnej hojnej účasti viac súťažných družstiev, no nakoniec súťažili štyri skupiny, a tak to mala porota tento rok trochu ľahšie. Súťažilo družstvo Únie žien v Ľubeli, tím rodiny Šmigurovcov, rodina Glončáková a ľubeľskí pingpongisti.

    Tento ročník otvorila predsedníčka Únie žien Vierka Bubniaková spolu s Ing. Erikom Gemzickým, PhD., zastupujúcim starostom. V úvode sme si uctili minútou ticha zosnulého starostu PhDr. Milana Kubíka, pod ktorého záštitou prebehli predchádzajúce ročníky, veľmi nám všetkým chýbal, no počasie nám prialo a veríme, že to bola jeho „práca“. Do tomboly prispelo neuveriteľné množstvo sponzorov, takže bolo o čo bojovať. Členky Únie Magdaléna Oravcová a Gabriela Kanderová rozpredali všetky tombolové lístky. Rudko Krajčí sa postaral o zapožičanie stanov a potešil detských návštevníkov skákajúcim hradom, ktorý bol plne vyťažený. Počas varenia usporiadatelia pripravili pre družstvá súťažné disciplíny, ako fúkanie balónov či kopanie lopty na malú bránku, v obidvoch súťažiach excelovali Šmigurovci.

    V podvečerných hodinách porota v zložení: MUDr. Adrián Kališ, PhD., PhDr. Milan Jančiga, Martuška Turčiaková, Vladimír Oško a Dušan Červeň vyhodnotila najlepšie družstvo. Pingpongisti skončili na štvrtom, Glončákovci na treťom, Šmigurovci na druhom mieste a dievčatá z Únie – Ivka Janičinová, Majka Hrbatá a Janka Ošková zaslúžene zvíťazili. Ich neskutočná radosť nás utvrdila v tom, že podobné akcie majú zmysel a určite by bola škoda v takejto krásnej tradícii nepokračovať. Tešíme sa teda na ďalší ročník.